NVFB-ZwangerFit ® is een eigentijdse cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw. Tijdens de lessen ZwangerFit ® geven speciaal opgeleide fysiotherapeuten training zodat de conditie behouden blijft, waardoor (bekken)klachten en fysieke ongemakken voorkomen kunnen worden. Nadine van Houwelingen-Zomer is gecertificeerd ZwangerFit ®-docent.

 In deze opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten, bijvoorbeeld bekkenbodemklachten, bekkeninstabiliteit of bekkenpijn. De cursus heeft een duidelijk preventief karakter. Zwangeren blijven door deelname aan ZwangerFit ® ook tijdens en na de zwangerschap fit en vitaal.

Deelname aan de lessen kan vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling.
De lessen bestaan uit lichamelijke oefeningen op muziek en het gebruik van fitness en klein oefenmateriaal, ook wordt een deel van de les besteed aan ademhalingstechniek voor de bevalling en ontspanning. Eveneens wordt aandacht besteed aan houding, stabiliteit, bekkenbodemtraining, kracht en conditie.
Vanaf 4 weken na de bevalling tot een periode van 9 maanden daaropvolgend, kan worden deelgenomen aan nagym.

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige lichamelijke activiteit bij zwangerschap leidt tot een vermindering van lage rugpijn. Bovendien zou het een rol kunnen spelen in het voorkomen of behandelen van zwangerschapsdiabetes en klachten aan de bekkenbodem. Tevens verbetert ZwangerFit ® de lichamelijke conditie en draagt het bij aan een positiever zelfbeeld en lichaamsbeeld en een toenemend gevoel van algeheel welzijn. Kortom, het is gezond voor moeder en kind!

Kosten

De kosten voor deelname aan de ZwangerFit ® lessen bedragen € 33,- per maand.
Er zijn verzekeraars die ZwangerFit ® vergoeden. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden.

Tijden

De lessen ZwangerFit ® vinden plaats op vrijdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur. De lessen worden gegeven in de oefenzaal van onze praktijk.

Aanmelden

Blijf fit tijdens en na je zwangerschap en schrijf je nu in!

Terug

gebouw

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

  • Maandag 7.00 - 20:30
  • Dinsdag 7:00 - 20:30
  • Woensdag 7:00 - 18:30
  • Donderdag 7:00 - 20:30
  • Vrijdag 7:00 - 18:00
  • Zaterdag op afspraak