Een afspraak maken? Bel 074 266 33 89

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een discipline die gericht is op de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Patiënten met klachten worden geholpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Bijvoorbeeld: spieren die te gespannen zijn, pees-, en bandirritaties, beperkingen in gewrichten en artrose.

Ook functiestoornissen van het zenuwstelsel, bloedcirculatie en het falen van hart en longen kunnen worden behandeld. Zoals bijvoorbeeld MS, de ziekte van Parkinson, restverschijnselen na een beroerte of hartinfarct en COPD. Met behulp van fysiotherapie kunnen deze stoornissen verminderd, gestabiliseerd of verholpen worden.

De fysiotherapeut heeft een aantal behandelmethoden tot zijn beschikking om de functiestoornissen aan te pakken, zoals oefentherapie, massage en elektrotechniek. Soms kan begeleiding en/of advisering voldoende zijn.

Hoe verloopt het eerste consult?

Na een eerste vraaggesprek doet de fysiotherapeut aansluitend een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt.

De fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar probeert ook de oorzaak te vinden. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de klachten veroorzaakt worden door andere lichamelijke problemen.

Verwijzing en vergoeding

Sinds 1 januari 2006 kunnen mensen rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben; u heeft GEEN verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Van aandoeningen die op de chronische lijst staan, moeten de eerste 20 behandelingen zelf worden betaald (of uit de aanvullende verzekering). Vanaf de 21e behandelingen vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico.

Fysiotherapie Fleminghof heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten en de declaratie verloopt automatisch.

Komt u regelmatig bij de fysiotherapeut, kijk dan in ieder geval uw polis goed na. De vergoeding voor fysiotherapie wisselt per jaar en per zorgverzekeraar sterk.

 

Voor meer informatie ga naar: www.kngf.nl

Terug

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389 (8:30 - 17:00u)
Email: info@fysiofleminghof.nl

Contactformulier

Klachtenformulier

Openingstijden

  • Maandag 7:30 - 21:00
  • Dinsdag 7:30 - 21:00
  • Woensdag 7:30 - 21:00
  • Donderdag 7:30 - 18:00
  • Vrijdag 7:30 - 17:00
  • Zaterdag op afspraak