Bel voor een afspraak: 074 266 33 89

Fysiotherapie Fleminghof heeft per 1 september 2017 de praktijk Kinderfysiotherapie Borne-Delden van Ali van Dragt overgenomen.

Lincy Brummelhuis komt per direct ons team versterken als Master Kinderfysiotherapeut en geeft ook Cool 2B Fit.

20170911 134614

Onze huidige specialisaties

Fysiotherapie, Master Manuele Therapie, Master Bekkenfysiotherapie, Master Kinderfysiotherapie, Master Geriatrie Fysiotherapie, ZwangerFit, MSU Echografie, FysioTrain/Medische Fitness, Cool 2B Fit, Dry Needling, RugNetwerk Twente, Claudicationet, Medical Taping Concept, ParkinsonNet

Fysiotherapie Fleminghof biedt tevens beweegprogramma's aan die zich met name richten op hulp bij afvallen onder begeleiding van een voedingsconsulent, oefenprogamma's voor kinderen en beweegprogramma's binnen verzorg- en verpleeghuizen, waaronder Villa Meijling in Borne.

Waar nodig komen wij bij u aan huis of bedrijf om voorlichting en/of behandeling te geven.

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.
Deze informatie is overzichtelijk geplaatst op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

Ieder jaar wordt dit overzicht overigens bijgewerkt, zodat de vergoedingen, premies en voorwaarden altijd actueel blijven voor de bezoekers.

Bovendien is er een artikel gepubliceerd over welke zorgverzekeraars nog onbeperkt fysiotherapie vergoeden in 2017 en wat de voorwaarden zijn.

Dit artikel kunt u hier vinden: http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/onbeperkte-fysiotherapie-in-2017

Afvallen

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

In Nederland worden zo'n 45.000 operaties uitgevoerd, waarbij de meniscus partieel of geheel verwijderd wordt na beschadiging. Uit onderzoek uitgevoerd bij 140 patiënten en gepubliceerd in British Medical Journal blijkt dat fysiotherapie met een hoge intensiteit revalidatieprogramma (12 weken) hetzelfde effect sorteert op het gebied van pijnreductie en kans op recidief van klachten. De wetenschappers adviseren zorgverleners voortaan patiënten met meniscus laesies te verwijzen voor het fysiotherapeutisch revalidatieprogramma. Logischerwijs levert dit een grote besparing op voor de zorgkosten, omdat de medisch specialistische zorg in verhouding duur is en de kans op complicaties bij operaties groter is.

Bron: http://www.fysiotherapiewetenschap.com

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Onderzoek wat gepubliceerd is in Annals of Internal Medicine (online April 6, 2015) toont aan dat fysiotherapie net zo effectief is als een operatie bij neurogene claudicatio (spinale stenose of kanaalstenose). Kanaalstenose is een frequent voorkomende rugklacht met als symptomen lokale pijn en uitstraling. Deze symptomen ontstaan door druk in het zenuwkanaal en komen het meest voor op hogere leeftijd. Het onderzoek van Dr Anthony Delitto, onderzoeker Universiteit van Pittsburgh leert ons dat chirurgie een risicovolle procedure is, met ongeveer 15 procent kans op complicaties waarvan de helft mogelijk levensbedreigend zijn,” Het onderzoek laat tevens zien dat na twee jaar dezelfde behandeleffecten aanwezig zijn bij de onderzochte patiënten maar dat fysiotherapie als veilige optie beschouwt kan worden.

Bron: http://www.fysiotherapiewetenschap.com

Positief nieuws voor mensen met zogenoemde etalagebenen! Vanaf 1 januari 2017 wordt de beste zorg voor deze patiëntengroep – 37 behandelingen bij een gespecialiseerdeClaudicatioNet fysiotherapeut - vergoed uit de basisverzekering. Uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat mensen met etalagebenen nog altijd te snel worden gedotterd of een bypass operatie ondergaan. Jaarlijks verwijden vaatchirurgen en radiologen de bloedvaten met een dotterbehandeling bij zo’n zesduizend patiënten.

Patienten met etalagebenen (claudicatio intermittens) worden te vaak geopereerd (dotteren) door artsen. Uit internationale literatuur en richtlijnen blijkt dat fysiotherapie bij etalagebenen geprefereerd zou moeten worden vanwege de sterkere afname van pijnklachten, vergroten van de loopafstand, verkleinen van de kans op recidief en de kosten effectiviteit (in Nederland minimale besparing van 33 miljoen euro per jaar).

Bron: http://www.fysiotherapiewetenschap.com

gebouw

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

AVG Privacyverklaring

Openingstijden

  • Maandag 7:00 - 20:30
  • Dinsdag 7:00 - 21:00
  • Woensdag 7:00 - 20:00
  • Donderdag 7:00 - 20:30
  • Vrijdag 7:00 - 18:30
  • Zaterdag op afspraak