Bel voor een afspraak: 074 266 33 89

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of er zelfs voor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Hooikoorts

De kinesiotape kan voor het behandelen van hooikoorts aangebracht worden op de borst en rug. De tape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied.

Normaal gesproken is één behandeling met kinesiotape (medical taping) genoeg om de klachten voor een langere periode aanzienlijk te reduceren. Het is echter aan te bevelen meerdere behandelingen te ondergaan. Meerdere behandelingen kunnen er zelfs voor zorgen dat je een geheel klachtenvrije allergie periode ondergaat.

In onze praktijk kunnen Luuc Botter, Kristel Pieterman, José Wijlens, Gaby Mekenkamp en Nina Moll de tape bij u aanbrengen.

gebouw

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

AVG Privacyverklaring

Openingstijden

  • Maandag 7:00 - 20:30
  • Dinsdag 7:00 - 21:00
  • Woensdag 7:00 - 20:00
  • Donderdag 7:00 - 20:30
  • Vrijdag 7:00 - 18:30
  • Zaterdag op afspraak