Een afspraak maken? Bel 074 266 33 89

Het Rug Netwerk Twente (RNT) is een netwerk van in Twente en in de Achterhoek werkzame fysiotherapeuten / manueel therapeuten die als gezamenlijk doel hebben het (beter) positioneren en profileren van fysiotherapeutisch handelen in de gezondheidszorg rond patiënten met klachten en aandoeningen van de wervelkolom.

 In de moderne gezondheidszorg is sprake van nieuwe samenwerkingsverbanden waarin fysiotherapeuten een relevante rol willen spelen. Het netwerk fungeert als een organisatie die fysiotherapeuten helpt die nieuwe rol op te pakken en uit te voeren. De omvang van het fysiotherapeutisch handelen bij patiënten met nekpijn (NP) en lage rugpijn (LRP) staat onder druk. Andere organisaties bieden patiënten met NP en LRP behandelopties aan met vaak een duidelijker concept. Dat betekent dat fysiotherapeuten de kwaliteit van hun handelen transparanter, eenduidiger, efficiënter en effectiever dienen te maken. Het RNT probeert in dat proces een positieve bijdrage te leveren.

Het Saxion lectoraat Gezondheid en Bewegen ondersteunt het RNT in inhoudelijk en organisatorisch opzicht. Het RNT kent 4 activiteiten per kalenderjaar waar de leden in dienen te participeren. Op dit moment zijn er 140 leden (123 in Twente en 27 in de Achterhoek). Het RNT werkt samen met andere regionale stakeholders zoals het OCON (Orthopedisch Centrum Oost Nederland) www.ocon.nl, de afdeling Neurochirurgie van het MST en de Herniapoli van het MST.
Studenten van de Saxion masteropleidingen spelen een faciliterende rol in het ontwikkelen van postoperatieve richtlijnen. De RNT leden committeren zich aan het afgesproken beleid.

Fysiotherapie Fleminghof is aangesloten bij het Rug Netwerk Twente.

Terug

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389 (8:30 - 17:00u)
Email: info@fysiofleminghof.nl

Contactformulier

Klachtenformulier

Openingstijden

  • Maandag 7:30 - 21:00
  • Dinsdag 7:30 - 21:00
  • Woensdag 7:30 - 21:00
  • Donderdag 7:30 - 18:00
  • Vrijdag 7:30 - 17:00
  • Zaterdag op afspraak