Bel voor een afspraak: 074 266 33 89

ZwangerFit® is een cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw.
Tijdens de ZwangerFit®-lessen wordt training gegeven om de conditie te behouden en/of te verbeteren, waardoor (bekken)klachten en fysieke ongemakken voorkomen kunnen worden. De training duurt 1 uur en vindt plaats in onze oefenzaal. Gaby Mekenkamp is fysiotherapeut en gecertificeerd ZwangerFit®-docent.

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige lichamelijke activiteit bij zwangerschap leidt tot een vermindering van lage rugpijn. Bovendien zou het een rol kunnen spelen in het voorkomen of behandelen van zwangerschapsdiabetes en klachten aan de bekkenbodem. Tevens verbetert ZwangerFit® de lichamelijke conditie en draagt het bij aan een positiever zelfbeeld en lichaamsbeeld. Kortom, het is gezond voor moeder en kind!

In deze opzet van de zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten, bijvoorbeeld bekkenbodemklachten, bekkeninstabiliteit of bekkenpijn. De cursus heeft een duidelijk preventief karakter. Daarnaast is er een korte lijn met onze bekkenfysiotherapeute, Nadine van Houwelingen-Zomer.

Deelname aan de ZwangerFit®-lessen kan vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling. De lessen bestaan uit lichamelijke oefeningen op muziek en het gebruik van fitness- en klein oefenmateriaal. Ook wordt een deel van de les besteed aan ademhalingstechniek voor de bevalling en ontspanning. Eveneens wordt aandacht besteed aan houding, stabiliteit, bekkenbodemtraining, kracht en conditie. Vanaf 4 weken na de bevalling tot een periode van 9 maanden daaropvolgend, kan worden deelgenomen aan de nagym.

Er wordt getraind in gecombineerde groepen; zowel zwangeren als pas bevallen dames nemen samen deel aan de lessen. Afhankelijk van de behoefte wordt een theorieles gepland, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan fysieke veranderingen gedurende de zwangerschap en daarna, het verloop van de bevalling en de kraamperiode.

Kosten & Tijden

De kosten voor deelname aan de ZwangerFit®-lessen bedragen € 36,00 per maand. Dit bedrag wordt maandelijks voor aanvang van de trainingsperiode middels automatische incasso geïnd. Er zijn verzekeraars die ZwangerFit® vergoeden. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Op Independer kun je controleren of je polis de lessen vergoedt.

De lessen ZwangerFit® vinden plaats op:

dinsdagavond van 20:00 - 21:00 uur
vrijdagmiddag van 16:30 - 17:30 uur

en worden gegeven door Gaby Mekenkamp.

Aanmelden

Blijf fit en vitaal tijdens en na je zwangerschap en schrijf je in!

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Terug

gebouw

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389
Email:

AVG Privacyverklaring

Openingstijden

  • Maandag 7:00 - 20:30
  • Dinsdag 7:00 - 21:00
  • Woensdag 7:00 - 20:00
  • Donderdag 7:00 - 20:30
  • Vrijdag 7:00 - 18:30
  • Zaterdag op afspraak